Back to All Events

Jaarcursus voor kunstzinnig therapeuten

  • 15 Ampsenseweg Lochem, GE, 7241 ND Netherlands (map)

Een Wervelend Verdiepingsjaar

Nascholingsjaar voor kunstzinnig en creatief therapeuten

o.l.v. Marieke van de Veen en Elske Hoen

 Wil je je als kunstzinnig of creatief therapeut verder ontwikkelen in het procesmatig werken en werken aan de hand van verhalen? Dan is dit nascholingstraject iets voor jou.

Tijdens deze cursus ga je de rijkdom en de werking van diverse series opdrachten ervaren. Je gaat leren hoe je daarmee met je cliënten kunt werken en wat daarin belangrijk is.

We gaan met plantenverf de Hauschka-serie van sferen door de dag heen schilderen. We schilderen n.a.v. de Edda en de reizen van Odysseus worden met houtskool en pastelkrijt uitgewerkt. Verder ga je een eigen serie opdrachten ontwikkelen en een jaar lang het proces van een boom waarnemen. 

Er is tijd voor het uitwisselen van ervaringen en beantwoorden van vragen. 

Door het waarnemen van casuïstiek wordt duidelijk hoe je achter het ‘geheim’ van de cliënt komt. Dit geheim is de sleutel die antwoord geeft op waar de patiënt is in zijn proces, waar hij vandaan komt en waar hij naartoe wil. Dit vertalen naar een verhaal of een reeks oefeningen is de taak van de therapeut.

Dit jaar geeft je de kans jezelf als therapeut en mens verder te ontwikkelen door het aangaan van processen vanuit diverse invalshoeken.

Elske Hoen en Marieke van de Veen zijn afgestudeerd aan Academie de Wervel.  Bij beiden is tijdens de opleiding de passie ontstaan om aan de hand van verhalen en eigen reeksen kunstzinnig te werken. Tijdens het wervelend verdiepingsjaar jaar gaan we deze kennis vanuit hoofd, hart en handen met jou delen.

Praktische informatie

De cursus bestaat uit 10 lesdagen, 1 donderdag per maand van september t/m juni 

We komen bij elkaar op een prachtige locatie op een landgoed in Lochem Data: 2014: 25/9, 23/10, 27/11, 18/12, 2015: 22/1, 26/2, 26/3, 23/4, 28/5, 18/6 Er is een minimum van 8 deelnemers. Accreditatie is 30 punten

Jouw investering bedraagt € 1297,- inclusief btw, inclusief materialen, soep, koffie en thee Bij aanmelding voor 1 juli 2014 krijg je € 100,- korting. Betaling in 4 termijnen is mogelijk.