Acute klachten

Homeopathie kan bij acute klachten snel en doeltreffend werken. Denk aan insecten, verbrandingen, kneuzingen, breuken, koliek, schrik en angst.  Het passende homeopathische middel ondersteund het zelfherstellend vermogen. Het herstel wordt bespoedigd en is duurzaam. 

Sander, een pony met influenza symptomen na vaccinatie

Sander is een gevoelige new forest pony van 10 jaar. Een dag na de influenza/tetanus vaccinatie heeft hij in de regen gestaan. Hij kreeg hierna koorts, geen eetlust en was stijf in zijn beweging.   Hij was gespannen in al zijn spieren. We zijn hem gaan behandelen. Binnen een kwartier werd hij meer ontspannen, begon te kauwen en kreeg weer zin in een hapje hooi. In de nacht is de koorts iets gestegen. De dag erna herstelde hij en na twee dagen was hij weer de oude Sander.

sander

sander

Indy, een hond met een bloedoor

Indy is een golden retriever van 8 jaar. Ze is altijd zeer enthousiast. Na een strandwandeling had ze een dik oor. De dierenarts constateerde een bloedoor. Een operatie zou de beste oplossing zijn. De eigenaar besloot het eerst met homeopathie te proberen. We zijn een week nadat de klacht ontstaan is begonnen met de behandeling. Het oor is na enkele maanden prachtig hersteld. Er is niets meer van te zien. Indy is daarna verder gegaan met een behandeling voor atrose klachten.

Indy

Indy

Chronische klachten

Ook bij klachten die al langer spelen kan homeopathie heilzaam zijn. Het herstelproces duurt  langer dan bij acute klachten. In de behandeling worden alle aspecten die een rol hebben gespeeld in de ontstaansgeschiedenis meegenomen. Biografie, erfelijkheid, karakter en ziektegeschiedenis worden besproken.  Er vindt er genezing plaats op alle niveaus.  Leeftijd, ernst en aard van de klacht kunnen ervoor zorgen dat totale genezing niet meer mogelijk is. Er wordt dan gewerkt aan een optimale kwaliteit van leven. Vaak heeft een fysieke klacht ook een mentaal aspect en omgekeerd.  Soms komt een fysiek symptoom voort uit een mentale aanleiding. Vaak spelen klachtonderhoudende omstandigheden zoals voer, huisvesting en de eigenaar een rol in het ontstaan-  en onderhouden van de klacht.

Fysiek-functionele klachten

Homeopathie kan bij uiteenlopende fysieke klachten ondersteuning, verlichting en genezing bieden. Bijvoorbeeld bij huidklachten, atrose en allergie. 

Troy, een kat met spondylose

Troy is een 8 jarige Maine Coon kater. Bij aanvang van de behandeling ligt hij bijna alleen nog maar in zijn brocante bedje.  Hij sleept met zijn achterhand  en is wankel in de achterhand.  Op de rontgenfoto's was te zien dat hij ernstige vergroeiingen heeft in zijn ruggewervels/ lendewervels. Voordat hij deze klachten liet zien heeft hij een periode gehad van acute ziekten en het verliezen van een dierbare huisgenoot. 

Troy is erg opgeknapt. Hij is in de loop van de behandeling actiever geworden, speelt meer en ligt nauwelijks nog in zijn bedje. Hij heeft echter nog wel vaak terugvallen maar komt er daarna weer bovenop. Hij is ook enorm opgeknapt vanuit mentaal oogpunt gezien. Hij is dapperder en vrolijker geworden.

Bij Troy is het doel van de behandeling zijn kwaliteit van leven zo optimaal mogelijk houden.

Gaga,een jong paard met ernstige vitaliteitsproblemen

Gaga is 1,5 jaar als de eigenaar mij belt. Hij staat dan op het punt de handelaar te bellen voor een enkele reis. Gaga is een magere, langbenige KWPN vosmerrie. Ze heeft sinds een paar maanden last van ernstige vermagering en bewegingsklachten. Haar vacht is dof en dik ondanks de zomer. Ze strompelt door de weide en ligt voornamelijk. Ze heeft hele dikke kogels aan de voorbenen. Haar voorhoeven staan enorm steil. De dierenarts wist niet wat ze had en ook niet meer wat eraan te doen was.

We zijn Gaga gaan behandelen in eerste instantie puur op de vitaliteit. Besloten haar op stal te zetten om bij te voeren en uit te rusten met matige weidegang. Na zes weken behandelen was er al een enorme verandering te zien. Ze is gaan groeien, ze glansde en oogde gezond. Hierna zijn we aan het verbeteren van de beweging en de dikke kogels gaan werken. Na acht maanden behandelen was Gaga een zo goed als normaal paard voor haar leeftijd. na 10 maanden is de behandeling gestopt. Het gaat op dit moment zo goed met haar dat de eigenaar besloten heeft met haar te gaan fokken.

Gaga is jong bij aanvang van de behandeling en de klacht speelt nog niet zo heel lang. Dat betekent dat de reactiekracht van het dier groot kan zijn. Daarom gaat dit proces ook sneller dan bij Troy. Bij Gaga is er sprake van genezing,

Mentaal- emotionele klachten

Bij diverse mentale klachten kan homeopathie verbetering van de klachten geven. bijvoorbeeld bij angst, agressie, niet alleen kunnen zijn, trauma's, klachten door verdrietige gebeurtenissen.

Suus, een hond met gedragsklachten

Suus is een 12 jarig wit klein hondje waar Jack Russel in zit. Ze is een herplaatser en is een tijd terug van straat geplukt. Ze had toen puppy's. De eigenaar is het derde adres waar Suus geplaatst wordt. Ze is zeer dominant en beschermend. Zodanig dat ze ook echt hapt als mensen toch over haar grens gaan. Daarnaast heeft ze ernstige huidklachten met jeuk. Ze is heel erg wakker, staat constant op scherp.

In de loop van de behandeling is Suus meer ontspannen geworden en vriendelijker. Haar huidklachten zijn sterk verbeterd.Ze heeft nauwelijks nog jeuk en geen rode plekken meer.  Ze is ook dapperder geworden.  Haar 'agressie' is meer een vorm van onzekerheid en vanuit daar controledrang. Verandering van voer heeft haar ook erg goed gedaan.  Suus blijven we behandelen, wel heel mimimaal.  Omdat ze een wat oudere hond is en vermoedelijk al heel lang de klachten heeft.  

Shanti, een paard met angst

Shanti is een paard van 10 jaar als de eigenaar hem koopt nadat ze hem in een weiland heeft zien staan. Wat voor rassen Shanti in zich heeft is niet bekend.  Vermoedelijk wel arabier en wat spaans bloed. De eigenaar weet niet waar hij van origine vandaan komt. De eigenaar begint vrij snel na de koop met een behandeling omdat Shanti niet goed infiltreerd in de groep. Hij is heel schrikkerig en gevoelig in het werk. Hij 'bevriest' in de paddock of gaat de andere paarden opjagen. Daarnaast zit Shanti niet mooi in zijn vel. Hij heeft een hele smalle achterhand en veel schouder. Het is alsof de voor- en achterkant niet bij elkaar horen.

Shanti heeft heel geleidelijk en mooi op de homeopathische behandeling gereageerd. Hij werd rustiger en kon normaal met de andere paarden omgaan. In het werk werd hij opener en minder angstig. Tegelijkertijd ontwikkelde zijn lijf mee en kwam hij meer in balans. Shanti krijgt nu 1,5 jaar geen middelen meer en het gaat nog steeds heel goed met hem.