Therapie & Coaching

'Om een destructief  patroon te kunnen veranderen moet je je eerst bewust worden van onbewuste vastgeroeste patronen. Een helder bewustzijn krijgen over het verleden zodat je sterk kan staan in het gevoelsleven in het heden en beheerst kan handelen gericht naar de toekomst'

Een goede leider wordt zonder twijfel gevolgd

Paarden spiegelen direct in het hier en nu. Omdat het kuddedieren en prooidieren zijn, zijn ze alert op wat zich vanuit de omgeving aandient en reageren daar vanuit hun natuur op.  Een goed opgeleid therapie paard kan helpen om helder te krijgen:

 

Een paard staat tegenover je en communiceert met de kleinste signalen

-  Hoe doe ik de dingen, hoe ga ik om met mijn eigen ruimte en grenzen en die van de ander
-  Is mijn binnenwereld en wat ik de buitenwereld laat zien in harmonie met elkaar
-  Houd ik fysieke of mentale spanning vast

Door hier procesmatig mee aan het werk te gaan kan een verandering direct in de praktijk uitgevoerd worden. Het paard laat door gedrag merken hoe en wat er veranderd.

 

Exousia maakt gebruik van verschillende technieken zoals, grondwerk, handwerk en rijden. Daarnaast worden er bewustzijnsversterkende oefeningen aangeboden.  

De rode draad naast de persoonlijke hulpvraag is altijd een proces op gang brengen:


Leiderschap van binnenuit, het versterken en verbinden van Denken, Voelen en Doen.                        

 Een traject met een paard kan gekoppeld worden aan kunstzinnig werken.

 

Exousia organiseert naast individuele trajecten en cursussen persoonlijke workshops voor groepen zoals een vriendinnenmiddag, teamuitje of een workshop bij u op locatie. 

 

Exousia werkt samen met verschillende partners. Als u interesse hebt in werken met paarden binnen uw organisatie kunt u geheel vrijblijvend contact opnemen.